2015. november 30., hétfő

Rotring ceruza töltőceruza 0.5 mm Rotring Tikky - Mechanikus ceruza töltőceruza

Rotring ceruza töltőceruza 0.5 mm Rotring Tikky - Mechanikus ceruza töltőceruza

Rotring ceruza töltőceruza
Sokan a mai napig minden mechanikus ceruzát egyszerűen csak rotring ceruzának neveznek. A rotring ceruza alapvető előnye, hogy nem kell hegyezni és könnyen után tölthető, akár egyszerre több ceruzabél is betölthető. A Rotring ceruza vonalvastagsága 0.5 mm. A töltőceruzavégében radír található és egy 0.5 mm átmérőjű acél tű, ami a fém csúcs tisztításához használatos. A radír elhasználódás után megfordítható. A rotring ceruza könnyített rugalmas fém klipsszel rendelkezik. Szerkezetét tekintve a fontosabb alkatrészek fémből készültek. A befogó szerkezet bronzból, a fém csúcs acélból készült. A ceruza hegy adagolása automatikus, ha elfogyott a használatban lévő, automatikusan utánatölti a következőt. A rotring ceruza íráshoz, rajzoláshoz, vázlatkészítéshez, műszaki rajzokhoz ideális íróeszköz. A rotring ceruza kialakítása és formája támogatja a hosszan tartó munkavégzést. A bordázott fogórész kényelmes írást biztosít. A rotring ceruza ár-érték arányban a mai napig verhetetlen.
A töltőceruza a hagyományos ceruza továbbfejlesztett változata. Többnyire a 0.5 mm változatot használjuk de létezik 0.35 mm, 0.7 mm és 0.9 mm változata is. A mechanikus ceruza alapvető előnye, hogy nem kell hegyezni és könnyen után tölthető. Egyszerre több ceruzabél is betölthető, ha elfogyott a használatban lévő, a mechanikus szerkezet automatikusan utánatölti a következőt. A legtöbb töltőceruzában radír is van beépítve rendszerint a végébe. A radírt a kopástól általában egy kupak védi. Némelyik töltőceruza csúszásgátló gumis bevonattal rendelkezik, mások pedig bordázott fogórésszel rendelkeznek, ami jobb fogást és komfortosabb írást biztosít. A jobb minőségű töltőceruza vagy mechanikus ceruza alkatrészei fémből készülnek ezáltal meghosszabbítva az írószer élettartamát. Sokan a mai napig minden mechanikus ceruzát egyszerűen csak rotring ceruzának neveznek. 
A napjainkban forgalomban levő írószerek hivatalos megnevezése a mechanikus ceruza. A 2 mm vastag béllel szerelt hagyományos változatot nevezzük töltőceruzának. 
A mechanikus ceruza anyagát tekintve többnyire műanyag. A belső alkatrészek készülhetnek fémből is. A teljesen fémből készült mechanikus ceruza jelentősen drágább lehet, de egyben tartósabb, és nem utolsó sorban esztétikusabb is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése